Kalas planering!

Den 8 Maj fyller min lilla Prinsessa Vanessa 10 år!!! Det känns helt otroligt att hon blivit så stor. Antonio fyller 12 den 24 Juni och Felicia fyller 21 den 30 Juli. Jag fick bara sommarbarn med lagom sköna mellanrum… haha, jag älskar att planera kalas och ordna roliga fester. Men jag kör alltid fullt ut och gör ALLT själv. Jag har aldrig bjudit på kokt korv eller annat som är lite enklare. För det mesta bjuder jag på hemmagjord tapas och då brukar jag göra lite olika, En annan sak jag gör som brukar va populärt är mina piroger. Jag gör som en scones deg, så steker jag köttfärs med tomatpuré och blandar ner lite riven vitkål. Sen kavlar jag ut degen och trycker ut runda ”plättar” så lägger jag köttfärs på ena halvan, viker över degen och trycker ihop kanterna med en gaffel. Dom blir otroligt saftiga och goda när man gör som en scones deg! Sen gör jag ofta min egna Paella! Jag har en stor gasol brännare som jag har ute… Så ställer jag bara mitt stora paella fat på så tillagar man det på äkta spanskt vis 😉 Gasol brännaren står ju under och ger värme till fatet, som en spis men det blir såå mycket bättre! Det blir inte bara gott men många gäster tycker det ser häftigt ut att få se det bli tillagat på det sättet :) Jag har nästan alltid gjort tårtor själv men nu senaste åren har jag beställt tårtor för jag har hittat ett FANTASTISKT konditori som är så himla bra. Dom låter mig designa tårtan själv och jag får helt fria händer när det gäller vad jag vill ha i osv. Tårtorna blir alltid så bra och fina! Sen brukar jag och Felicia ändå stå och baka bullar eller cupcakes och kanske till och med något mer. Så man ser alltid till att man har FULLT upp, haha men det är kul. När man pustat ut efter ett kalas är det bara planera nästa unges fest! sen fyller både jag och min man år i september… haha!

Igår så var jag i en av mina favorit affärer som jag åker till när jag ska ha kalas för barnen, Dom har så mycket fina saker och det är väldigt bra priser också. Så jag köpte lite tallrikar och glas, och speciella band som man gör egna girlanger med! Så kikade jag också lite på saker som passar när någon ska ta studenten. Min systerdotter Melissa tar studenten nu i sommar så vi ska ha hennes student mottagning här hemma :) det ska bli kul!

Här är tallrikarna och servetterna som jag köpte till Vanessas kalas!

Dom har så mycket fina ballonger man kan få i alla möjliga färger med valfri text på :)

Dom här fina inbjudningskorten fick Vanessa ge till sina vänner!

Igår kväll så kände vi bara för att göra något lätt och snabbt att göra. Jag och Felicia orkade inte göra deg till våra egna piroger för det tar lite tid. Så jag köpte smördegs plattor istället, Jag gjorde så vi kunde äta 2 var, en av varje smak. Ena fyllde jag med fetaost och bladspenat och dom andra fyllde jag med köttfärs. Det gick fort och vart super gott! Sen Stekte jag upp Halloumi med lite chili som jag serverade med citron att pressa över. Det är en stor favorit här hemma :) Vanessa ville göra chokladbollar igår också, så det blev en liten chokladboll efter maten också :)

Här är smördegs plattorna som jag lagt köttfärs på, sen vek jag bara över kanten så det blev som trianglar

Och här ser ni pirogerna med fetaost och spenat fyllning :)

Halloumi med chili och färsk citron att pressa över! try it, det är sååå gott.

Det var allt för denna gången! hörs snart igen. Lots of love, Anna :)

blogstats trackingpixel

6 reaktion på “Kalas planering!

 1. Välkommen Tillbaka!
  Hoppas ni hade en fin dag idag! Min dotter fyller ju också idag och det är en nöjd tjej som ligger i sin säng nu. :-)
  Äntligen lite nya goda recept!
  Hoppas du kan ha dom samlade här sen så att man kan gå tillbaka och söka om man behöver……
  Kul att ”se” dig igen!
  Kram!

 2. Hej och Välkommen tillbaka!
  Vi har också haft kalas, då ju min dotter fyller på samma dag! Maj är perfekt art få barn på!
  Äntligen lite recept! Underbart! Har du kommit igång med bloggen igen nu? Är den färdig?
  Hade varit bra med recepten samlade, för jag antar att det kommer fler……
  Så kan man klicka på recept och eventuellt kunna söka också. Det hade varit perfekt!
  Hoppas snart på fler inlägg!
  Hur går träningen?
  Kramis!

 3. Hej Anna.

  Som jag letat, trodde du slutat blogga men så äntligen hittade jag hit:). Jag har beundrat dig så länge och alltid haft en liten kärlek till dig. Jag har följt dig genom din viktminskning och tyckt det varit spännande. Själv har jag slitit med pcos sedan 19 år (är idag 27) och alltid fightats med övervikt. I vintras gick jag imål, 30 kilo lättare och nu äntligen ska jag och min man genomföra vårt första provrörsförsök:).

  Du är en stor inspirationskälla, och nu ska det bli skoj att följa dig här på nya bloggen ♥ Tycker mig hitta så många likheter i dig. Bara det att du bloggar om kalas-tillbehör liksom, det är ju jag i ett nötskal. Så vill jag också tillägga att jag gråtit mig genom alla artiklar och videoklipp med dig där du talar om din mammas bortgång. Mitt hjärta värker av medkänsla för dig. Din mamma är en ängel som vakar över dig och de dina ♥

  Själv bloggar jag om inredning, men har tagit en paus från den en stund nu mitt uppe i allt detta som nu ska hända:).

  Stora kramar från Camilla i Norge ♥

 4. Men så kul o få läsa om hur duktig du är i köket….
  Jo jag vet nog…
  Du har fått så mkt beröm o även sagt att du gillar o laga mat o baka o grejja….
  Vad roligt för era barn..en mor som gör maten SJÄLV o från BÖRJAN-GRUNDEN….
  Hurra i massor till dig….
  Tack för gulliga bilder….
  Kram..Mera mera blogg..
  Hälsningar Helena…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>