Alla hjärtansdag.

Igår var det ju Alla hjärtansdag & jag hoppas du fick fira den med nån eller dom du älskar?!
Själv vart jag fint uppvaktad av alla mina älskade barn, Vanessa & Antonio gjorde fin frukost åt mig & sjöng en sång till mig <;3 Jag älskar dom såååå mycket & det är dom där små gesterna & handlingarna som ger mig så mycket. Sedan åkte barnen till skolan & jag satte igång & tvättad, strök, manglade & vek all ren tvätt, sen bäddade jag rent i sängarna & så åkte jag iväg & handlade mat & hjälpte Felicia när hon uträttade en del ärenden.

När jag kom hem så började jag direkt med middagen till kvällen. Roberto ville bjuda ut hela familjen på middag. Men jag kände så starkt att jag ville verkligen inte det. Även om vi har underbara favorit restauranger & ställen….så kände jag bara att jag inte ville & just nu känner jag även att man måste hålla i pengarna. Och hemma får man det ALLTID precis så som MAN SJÄLV vill ha det. Så jag gjorde faktiskt Roberto lite ledsen vilket ABSOLUT inte var min mening, men när jag hade förklarat så förstod han & höll med. Han jobbade dessutom rätt sent igår så detta var helt rätt beslut i slutändan.

Så jag köpte fina blommor & när jag kom hem så plockade jag fram porslin, duk, servetter, ljus, bestick & glas & så dukade jag bordet ~ så här vart det.

20130215-220749.jpg

20130215-220832.jpg
Jag tycker att det blir så fint när man tar rosenbladen & strör ut på bordet & så tar man några vackra gröna blad också 😉

20130215-221141.jpg

20130215-221217.jpg

20130215-221302.jpg

20130215-221318.jpg

20130215-221331.jpg

20130215-221349.jpg

20130215-221358.jpg
Och till förrätt vart det Bruschetta på mitt eget vis, jag skållade tomaterna & tog bort kärnhuset.
Sedan finhackade jag tomaterna med basilika, pressad vitlök, några droppar färsk citron, olivolja salt & lite vitpeppar sedan avslutade jag med att finhacka 2 st mozzarellaostar & så blandade jag om allt ordentligt. Sedan skar jag upp skivor av lantbröd bredde på lite lite smör & sen hettade jag upp lite olivolja i stekpannan, sedan stekte jag brödet tills dom vart gyllenbruna till ytan. Sedan la jag min Bruschettaröra på brödskivorna på en stor plåt med smörpapper. Sen satte jagen dom i ugnen på grill i 200 grader tills mozzarellan smält & det blivit en fin yta ~ Klart att servera & familjen älskade det :-) Sååå härligt när dom gillar det man gör med så mycket kärlek, för deras skull. Sedan vart det varmrätten…

20130215-222732.jpg

20130215-222743.jpg

Det vart Pasta med kycklingbröst med vitlök, rödlök, tomater,spenat, kycklingfond, salt & vitpeppar & grädde. Koka pastan jag hade tortiglioni. Sedan skar jag kycklingen, rödlöken & pressade vitlöken 2st färska dom är lite starkare, sedan stekte jag allt det i pannan tills färgen på kycklingen var gyllenbrun. Sedan tillsatte jag de grovhackade tomaterna, kycklingfonden, spenaten & grädden & så var varmrätten klar. Och jag fick jättemycket beröm av hela familjen som älskade maten ~ det är en underbar känsla då jag ÄLSKAR att laga mat & baka.

20130215-224327.jpg

Till efterrätt köpte jag på familjens begäran den fullständigt FANTASTISKA Semeltårta vi köpte på Ica Maxi. Och jag skojar inte!!! Det är en gaaaalet god härlig bulle, jättegod grädde & mandelmassan var att döööö för. Så jag förstår att dom gärna ville ha den igen. Men jag hade även köpt enkel god vaniljglass, färska bär & så gjorde jag en mild, len & krämig kolasås som en lite lättare efterrätt 😉

Och av min man fick jag dessa otroligt fina rosor.

20130215-225113.jpg

Det var heeeelt rätt beslut att stanna hemma för vi hade det så mysigt tillsammans, Antonio spelade så fint på pianot för oss & så kröp vi upp i soffan & tittade på en film tillsammans.
Men när klockan var 22.00 så var Antonio & Vanessa helt slut & la sig.
Och kl.22.30 så körde jag Felicia in till Stureplan, där hon skulle gå på ett Girl Party på Hells som hon blivit inbjuden till.
Sen åkte jag hem, drack en kopp te, tvättade mig varvade ner en liten stund framför tven & sen kröp jag ner i min rena sköna säng & det var underbart!!!!
Jag somnade gott direkt när huvudet låg på huvudkudden 😉

Det var så våran alla hjärtans dag var. Jag hoppas att du också hade en riktigt fin & minnesfull dag?!

Lev väl, glöm inte att du är värdefull & var rädd om dig.

Kärlek ~ Anna.

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Alla hjärtansdag.

  1. Vilka fina bilder du tagit av er fina Alla Hjärtans Dag! Ser väldigt gott ut! Det är kul att laga mat, speciellt när det uppskattas.
    Såg när du var med i Carina Bergs program och du verkar så varm och äkta. Du, liksom vi vanliga människor :-), har gått igenom svåra saker i livet och delar med dig av det.
    Ha det så bra Anna!
    Kram från Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>