Så mycket tankar.

Igår mådde jag sååå bra när jag vaknade, jag hjälpte barnen inför skoldagen i vanlig ordning & så satte jag igång & städade hemma & började plocka fram lite fina påskdukar & lite påskpynt.
Jag har strukit alla dukar nu & förberett det som jag ska ha. Jag kommer inte pynta så mycket i år…
Jag ska vara ärlig….jag vart väldigt ledsen igår. För vad kanske du undrar då?
Jag vart ledsen för det mesta faktiskt – att mamma inte lever, att pappa också är död, min mormor & svärmor likaså & två av mina bästa vänner från min barn/ungdomstid rycktes också bort från jordelivet alldeles för tidigt i tragiska trafikolyckor & dom såren verkar aldrig läka.

Och det leder mig till dom som fortfarande lever, både familj & vänner som sedan min mamma dog för snart 4 år sedan ( Det blir 4år nu i juli ) har svikit mig å det grövsta. Och självklart har myntet 2 sidor. Jag är långt ifrån felfri & jag kan & har också gjort fel. Men jag är inte den som inte står för det jag har gjort & om man kommer till mig & talar om det man tycker att jag har gjort eller kanske sagt – så går det att tala med mig. Det brukar alltid finnas en bra & förhållandevis enkel orsak eller bakgrund till varför man sagt eller uppfört sig på ett mindre lämpligt sätt. Och jag är den första att be om ursäkt OM & NÄR jag gjort fel.
Men ska man göra det om & när man inte har sagt eller gjort något fel?
– Nej, självklart ska man inte göra det! Och det gäller naturligtvis även mig.

Jag skulle nog kunna skriva en bok i ämnet. Men den här gången kommer jag fatta mig kort.
Kontentan är att det känns vidrigt när folk hugger en i ryggen. Och DET kan INGEN säga att jag har gjort emot dom!!!
Att bli sviken, baktalad & oärligt behandlad är inte okej. Och detta har lett till många uppbrott det senaste året.
I början vart jag väldigt upprörd & ledsen & det har gjort ont som f……. i hjärtat.
Jag ville inget hellre än att lösa vad än som var fel, men så känner jag inte längre.
För jag vet vart problemet ligger & jag känner en inre ro som jag inte har känt på väldigt länge.
Jag kommer säkert få anledning att gå vidare med detta ämne längre fram, då jag får mycket mail från människor som råkat ut för liknande saker som jag själv & det är många av er som förstår hur det känns att mista nån närstående eller nån vän. Men just nu stannar jag här ~ Att mista en vän….eller nån man TRODDE var en vän, är en sak. Och att mista en närstående är en helt annan sak.
Och jag hade verkligen behövt min älskade mamma i livet just nu. Hon hade vetat exakt vad jag skulle säga & göra i den här situationen & hennes trygghet hade gett mig det lugnet jag hade behövt. Nu försöker jag bara att känna det jag har djupt i mitt hjärta & jag följer min egna övertygelse & min inre röst. Och det känns bra!

Och även om mitt hjärta värker & jag ibland gråter, så vet jag att mina beslut är rätt för mig, att få en ny mobil & bara fylla den med nr jag nästan kan utantill 😉 känns underbart!
Varför ska man ha nr till 800 kontakter?!?!?
Och likaså med Facebook ~ har man verkligen 3000 vänner?!? Visst om man har tex FB för jobbet så är det toppen!
Men är det som i mitt fall att jag vill ha mina vänner & mina bra & fina kollegor? Så är det faktiskt bättre med kvalité än med kvantitet.
Jag vill ha människor där som vet att dom kan ringa mig eller skriva till mig om dom vill nått eller behöver stöd eller råd. Och jag vill kunna känna så tillbaka för de människorna som jag har där tex.

Alla vänner kan behöva en Time out ifrån varandra & man går alla igenom sina prövningar & behöver få egentid. Det förstår jag.
Men att bara från en dag till den andra, sluta att höra av sig är inte normalt!
Att säga att man finns där för en, men sedan bara vänder en ryggen utan att ge en rak & ärlig anledning till sitt beteende – är rent stört anser jag.
Och att sparka på någon som redan ligger ner är fullständigt oacceptabelt i alla fall i min värld.
Och att sprida dynga är verkligen så lågt så att inte ens svinen i en gyttjehage har så mycket skit runt trynet.
Jag anser att man verkligen ska passa sig för vad man håller på med & vad man säger ~ speciellt när man inte har några raka, sanna, enkla & exakta bevis för det man tycker eller tror.

Det är verkligen skrämmande hur vuxna människor kan bete sig & så säger man i samma veva till sina barn att dom inte ska mobba eller vara elaka mot någon. Men dom inser inte att det dom själva håller på med är precis samma sak som dom själva håller på med. Och speciellt när det kommer till att sprida dynga på nätet!!!
Hur j……a liten & IQ-befriad är man då på en skala 1 – 10 ?!?
Det är sjukt hur många det är där ute på nätet som ägnar sig åt att skapa falska profiler på olika forum & så sitter dom där bakom sina datorer & spyr ur sig lögner, elakheter & ren dynga.
Från en mun till den andra till den tredje till den fjärde, till den femte, från den sjätte, till den sjunde till den åttonde till den nionde till den HUNDRATJUGONDE !!!!!!!! EN liiiiiiiten fjäder, blir till en stor fet kalkon.
Fattar inte folk att deras dynga föder bara mer hat & elakheter & är det det man vill ägna sig åt? Så anser jag att man måste ha ett rätt så fattigt & meningslöst liv om man måste fylla sitt liv med att bete sig så.

Jag vill i alla fall försöka vara en rak människa & har jag ett problem men någon eller nått. Så tar jag tag i den saken eller den människan & försöker lösa saker & ting. Men förvånansvärt många människor är inte rakryggade & tycker det är mycket bättre att snacka skit. Och är man funtad på det sättet? Så är inte jag intresserad av att lägga min vänskap, min omtanke & kärlek på någon som är på det viset.

Känner du likadant? Gör då som jag, rensa på din Facebook, Twitter & Instagram tex. & blocka dom du verkligen inte vill ha nått att göra med.

Och det bästa råd jag kan ge dig efter det är ~ Lär dig livets stora gåta, älska glömma & förlåta.
Det har jag gjort, glömma gör man ju inte men man måste lägga saker bakom sig & ha fokus på att älska & förlåta. Det betyder ju inte att man måste ha vissa människor fortsatt i sitt liv. Men det sänder ändå ut energi, negativ sådan om du inte lever med omtanke & kärlek.
Så känner jag i alla fall & jag lägger fokus på mina tre härliga barn & min man & några få riktiga vänner.
Sedan har jag många bra & trevliga bekanta, som jag gärna träffar lite då & då.
Men dom jag har allra närmast mitt hjärta från & med nu, är inte många till antalet. Men dom är genuina & jag vet att dom känner för mig precis det som jag känner för dom.

Lev nu väl, lev med kärlek & respekt & glöm aldrig bort att du är värdefull oavsett vad nån eller några säger eller tror om dig.

1000 varma omtänksamma kramar ~ Anna.

20130322-140403.jpg
Min älskade familj som betyder mest av allt för mig ~ Tack för all er kärlek & omtanke, jag är så tacksam att ni alltid är här för mig <3

20130322-140739.jpg
Min älskade Antonio ~ världens finaste son <3

20130322-140937.jpg
Min ängel Felicia <3 Tack för att du är du.

20130322-141257.jpg

20130322-141331.jpg</a
Min älskad Vanessa ~ otroligt att hon fyller 11 år snart <3

20130322-141520.jpg
Vackra Felicia, som blir 22 år i sommar <3

20130322-141640.jpg
Och min man & jag som firar 15 år tillsammans den 21a April

blogstats trackingpixel

13 reaktion på “Så mycket tankar.

 1. Tycker du verkar vara en jättefin mor/ hustru. Tycker att Vanessa är så lik dig precis som Antonio är så lik sin far. Så kul att se minikopior.

 2. Så fint att du delar dina tankar. Så sant, varför ge sin själ och energi på s.k. vänner som inte ger tillbaka? Så mycket bättre att ha få vänner men riktiga vänner som man vet finns för en och bryr sig om! Av omtanke. DET är vänner. Och har man ett par sådana, behövs inte så många… Bra Anna, stå på dig och tänk på ditt eget bästa, att du får må bra. Kram!

 3. Människor som inte behandlar dig väl och med respekt är inte verkliga vänner… Det är jobbigt och tufft att inse det och man känner sig sviken men det är bäst att lämna det bakom sig och se framåt. Du gör helt rätt som riktar din vänskap, kärlek och energi mot de som verkligen bryr sig om dig… Som du säger, bättre med kvalitet än kvantitet!! Trevlig helg! Kram, Karin.

  • Karin, jag vill bara tacka dig för dina snälla rader, jag blir jätteglad för din fina medmänsklighet & omtanke.

   Jag önskar dig allt gott, var rädd om dig & må så fint.

   Stor kram Anna.

  • Du gör helt rätt som väljer att omge dig med personer som behandlar dig med respekt. Tycker att du är en människa som utstrålar positiv energi och omtanke om nära och kära. Kvalitet är alltid bättre än kvantitet.

   • Christine vill bara ge dig en stor KRAM för dina fina rader till mig. Tack så hemskt mycket för din vänlighet.

    Önskar dig allt gott & Glad Påsk.
    Kram kram ~ Anna.

 4. Hej Anna!

  Du verkar så genomärlig och sund! Håller helt med dig i vad du skriver här, såna s k vänner behöver ingen ha i sitt liv! Fortsätt att vara du! Bättre få men nära vänner! Och din underbara familj!

  Kram Louise

 5. Hej fina Anna, jag har börjat följa din blogg & tycker det är så roligt att läsa om dig och din fina familj. Sitter och tänker tillbaka nu när jag skriver och måste bara få nämna att jag älskade Solstollarna och hela det gänget, hi hi. Vi är nog lika gamla du och jag:)
  Ja vad ska man säga, tänker på allt du skrev om i inlägget. Man blir så ledsen och besviken på många människor och det är inte värt att ödsla tid och energi på dom som får en att må dåligt. Allt svårt och tråkigt du varit med om har gjort dig stark och man lär sig vilka som är värda att omge sig med. Du/ni har så fina barn & jag gratulerar er till era 15 år tillsammans och naturligtvis många många år till.
  Styrkekramar i massor
  kram Ninna

  • Hej Ninna, vad roligt att du hittat min lilla blogg & att du gillar att följa mig här. Tack snälla du :-)
   Jag hoppas att du kommer uppskatta den fortsättningsvis med. Det kommer att hända lite saker här på bloggen, som jag hoppas ska göra den ännu bättre på olika sätt 😉
   Tackar även för det stöd du uttrycker i dina rader till mig. Jag uppskattar verkligen din värme & omtanke.

   Var rädd om dig & ha en underbar Påsk ~ Kram Anna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>