ÄLSKAR SOLEN!

Åhh vad jag är glad nu när solen är framme på dagarna :-)
Visst är det fantastiskt vilken energi man känner när det är sånt här väder?!! I helgen som var så städade jag & Roberto jättemycket, & vi var ute på våra båda uteplatser som vi har. Vi har en stor fin uteplats både på framsidan av huset & på baksidan & det är guld värt & utan dom så hade jag INTE ens bott här kan jag säga. Egentligen så vill både jag & Roberto bo i hus, men eftersom jag haft det väldigt tufft de senaste 3 åren så har vi fått lägga önskan om ett eget hus åt sidan.
Men den som väntar på nått gott……
Vi har i alla fall börjat tala om hus igen & tittar även på lite olika objekt då & då.
Och en vacker dag så kommer vi ha precis det som vi vill ha 😉
Vi har bra förutsättningar & skam den som ger sig, man får jobba hårt för sina drömmar. Och vi är två om att ge familjen det som den behöver & om jag inte har en stabil ekonomi, så blir det inget hus även om Roberto skulle kunna köpa ett själv ~ Jag är inte den som lever på någon annan utan jag har jobbat sedan jag var 14 år & jag är van att försörja mig & de mina själv. Så tills att jag är på fötter igen så kommer vi bara att fortsätta titta på olika alternativ & så småningom i livet så kommer vi landa precis där vi vill, det är jag övertygad om.
Tiden går så fort & livet kan ibland vända fortare än vad man tror.
Jag & Roberto talade om tiden igår, nu är det ju Påsk igen & på påskafton så är det 3 år sedan hans älskade lilla mamma dog. 3 år!!!! Det är inte klokt, & den 7e juli är det 4 år sedan min älskade mamma dog & det känns ännu mer konstigt…4a år – det känns helt overkligt ska jag tala om. 4 år och man undrar verkligen vart tiden har tagit vägen? Såååå mycket har förändrats sedan mamma gick bort & när hon dog så förändrades jag väldigt mycket.
Det är väldigt svårt att sätta ord på vilket sätt jag förändrades, men till en början så kan jag inte påstå att det var en positiv förändring till att börja med, och speciellt inte för min omgivning alla gånger. Men nu har det lett fram till att jag är mycket mer säker på vem jag är & vem jag vill vara!

Och jag har verkligen det viktigaste jag behöver i mitt liv & det är min familj. Och så har jag underbara vänner som jag verkligen värdesätter högt.
Livet handlar ju inte om kvantitet, utan det är väl kvalité man vill ha & behöver i sitt liv?!?
De nära & kära jag har kvar i mitt liv är dom som vågat vara sanna mot mig & inte bara stöttat mig & gett mig kärlek & en hjälpande hand ~ nä tvärtom faktiskt!
Det är dom som vågat kritisera mig & på skarpen vågat säga åt mig att rycka upp mig när jag behövt det som mest. Jag uppskattar verkligen dom människorna till 100% att våga vara sann & göra så som mina riktiga vänner har gjort är något som gör att min respekt & kärlek för dom är ännu större idag än vad den någonsin varit ~ För det är stor skillnad på att kritisera med hjärtat eller bara sparka på nån som redan ligger ner. Och att säga att vi kommer umgås igen när det passar mig/oss & när jag/vi vill….ja det är då inte vänskap & jag förstår nu att jag har blivit mer utnyttjad av vissa människor då det passat dom ~ Gratis är gott & nån måste ju städa, tvätta, laga mat & ta hand om en då man tex. har gjort saker för sig själv eller genomgått något av personlig karaktär & måste ha hjälp & den idioten var JAG. Men jag har förstått vad vissa går för & jag gråter inte mer ~ Jag ler. Gud är inte bara mitt vittne i livet, han är allas vittne. Och jag vet vem & vad jag är. Vart jag varit & inte varit & vart jag delvis är påväg någonstans i livet. Och jag önskar ingen något ont – det klarar dom av så bra själva.
Jag binder aldrig något ris till någon annan utan jag sköter mitt & & från & med nu kommer jag finnas här för dom som genuint finns här för mig med hjärta & själ. Och människor som kommer dragandes med mögliga gamla brödrester är mest sorgliga så jag ber en extra bön för dom & så fortsätter jag att serverar nybakat bröd flera gånger i veckan till de mina & så kommer jag fortsätta att göra, och inte ta till mig av låga fula påhopp. Man kan inte må bra av att vara så bitter & paranoid som vissa människor är & jag förstår varför vissa dörrar inte öppnas för alla hur gärna dom än vill. Så kommer dom aldrig att få de rätta nycklarna. Och jag är väldigt stolt & lycklig över min samling med nycklar som jag har fått under årens lopp & jag är enormt tacksam för varenda dörr som har öppnats för mig & allt som jag har fått uppleva så här långt & jag vet att än så väntar många fler dörrar på att öppnas för mig & det finns dom som tyvärr aldrig kommer få uppleva samma saker som jag & jag får inte uppleva allt som någon annan får. Men för dom väntar nått annat & det är ju bra i alla fall. Vi alla är ju olika :-) jag är bara väldigt glad att jag är jag & ingen annan även om livet inte alltid är så lätt så vet jag som sagt vem jag är & vart jag vill i framtiden och att komma till insikt är fantastiskt!
Och det har tagit tid att förstå vilka det är som verkligen är mina vänner på riktigt & dom som gillade Anna som tog med dom på fester, köpte fina presenter & tog notan på krogar, nattklubbar & caféer & alltid ställde upp på alla sätt & vis, tröstat, hjälpt på många sätt & vis & på det stora har jag alltid försökt att finnas där för mina vänner i stort & smått i glädje & i sorg. Jag har fått många mail från människor som vart med om liknande saker så jag vet att det finns många av er som förstår den typen av vänskap ~ Men när det verkligen krisar på allvar, så som det har gjort för mig. Då har några av dom som jag trodde var mina finaste & käraste vänner vänt mig ryggen på ett väldigt lågt sätt. Nu har det gått så lång tid så såren är läkta & jag har gått vidare & hyser inget agg. Tvärt om så hoppas jag alla får ut det mesta av livet & att människors drömmar uppfylls & att vi alla har meningsfulla relationer till dom vi väljer att ha oss närmast hjärtat.
Och dom har säkert sina orsaker till varför dom gjort som dom har gjort & jag får en känsla av att vissa saker kan man inte göra något åt ~ Så det är bara tiden som får utvisa vem som har en ryggrad & vem eller vilka det är som är helt ryggradslösa!?

Jag vet att var sak har sin tid & jag vet också vilka det är som är mina sanna vänner, även om vi inte alltid umgås 24/7 365 dagar om året, år efter år efter år. Utan en sann vänskap är djupare än så & den mäts inte i saker eller pengar! Eller vem som har haft mest rätt eller vet allt, kan allt bättre än någon annan.
Utan den baseras på rena känslor & stöd från hjärtat & omtanke från själen <3

Nä, nu måste jag iväg & handla. Men jag får nog anledning att skriva mer om relationer & vänskap nån annan gång snart igen.
Ha en fortsatt fin Onsdag & var rädd om dig & de dina.
Jag har rensat mitt sinne från elakheter & önskar som sagt var inget ont gentemot någon – men jag kommer alltid att stå upp för mig själv på gott & ont, & jag kommer inte ta att man kränker mig eller mitt namn.

Lev med kärlek & respekt & glöm inte bort att du är värdefull <3
Stor kram Anna.

20130327-154811.jpg

20130327-154848.jpg

20130327-154914.jpg
Dom mest värdefulla jag har i mitt liv ~ Bilden med min mamma är en utav dom sista som togs på oss tillsammans <3 Jag önskar vi hade fått mer tid tillsammans <3

blogstats trackingpixel

4 reaktion på “ÄLSKAR SOLEN!

 1. Leva väl är bästa hämnden! Lägg inte mera energi eller skriv en endaste rad om de människor som svikit. Det är de inte värda. Må så gott du bara kan med din familj och de vänner du har! Stor påskkram till dig <3

  • Tack snälla rara Lina ~ Du har HELT RÄTT!!! Jag ska bära med mig dina kloka rader till mig.

   Hoppas du får en underbar påsk ~ stor varm kram Anna.

  • Hej nej vi såg på OZ, den var helt okej :-)
   Det är alltid härligt när jag får rå om alla mina 3 barn på samma gång.

   Ha en trevlig Påsk, må så fint.
   Kram Anna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>