Skönt med helg igen.

Hej fina! Fredagen igår var verkligen riktigt skön för mig & familjen. På dagen gjorde jag en del ärenden, jag körde först Felicia till Nacka hem till hennes 2a familj så att hon fick ha lite kvalitetstid med småsystrarna, bonusmamman, pappa & lilla Tiger som äntligen är hemma från djursjukhuset & han gör små framsteg som jag förstår det. Men det var ett fruktansvärt stort & riktigt illa trauma för fina lilla tiger, så han har ganska lång väg tillbaka innan han är helt frisk igen stackaren <3 Sedan åkte jag förbi en av studiorna som jag brukar dubba för, jag hade en del kopior att plocka upp, sedan var jag hos tandläkaren igen & det är inte kul, men så fort man kommer därifrån så tänker man på annat tack & lov. Sedan hämtade jag barnen på simhallen efter deras träning & sen körde jag dom till fritidsklubben ett tag.
Sen åkte jag en snabbis till Ica maxi & handlade & sen raka vägen hem. Då var maskinen med tvätten klar med 2 min till godo 😉 så jag hängde allt tvätt, strök all ren & torr tvätt – vek alltihop & la in allt i alla garderober & så bäddade jag rent i alla sängarna. Så skönt när det är gjort :-)
Sen dukade jag inför middagen, så då slipper jag stressa med allt i sista min. Roberto jobbade dessvärre sent igår så jag ville att han skulle få komma hem tidigare. Därför åkte jag in till stan och plockade upp honom när han slutade och eftersom det precis började dugga så vart han jätteglad att jag stod där när han slutade <3
Det är en härlig känsla att man kan göra någon SÅ glad för SÅ lite. Han har klagat en hel del idag när jag talat med honom att han har så ont i sina fötter. Så ikväll (lördag) ska jag göra ett fantastiskt skönt & hett fotbad till honom & ge honom fotmassage, då kommer han bli jätteglad :-)
Hur som helst gårdagskvällen vart mycket lugn & skön, vi åt god mat & familjen hade begärt mammas hemlagade efterrätter. Till middag vart det en väldigt god pasta som består av pasta Sedani, lövbiff, röd paprika, färsk babyspenat, vitlök, salt, vitpeppar, chiliexplosion & krossade tomater toppas med färsk parmesanost om man gillar det 😉

20130413-153108.jpg

Koka pastan, strimla lövbiffen fint & stek sedan köttet gyllenbrunt i lite smör & olivolja, salta, peppra, pressa ner vitlöken undertiden. Ta sedan den röda paprikan som också ska strimlas & låt den stekas med köttet & krydda med chiliexplosion från Santa Maria. Slå sedan över dom krossade tomaterna & lägg i den färska spenaten, låt sedan allt puttra tillsammans i 10 min slå ev. På lite vatten om du tycket det behövs. Klart! Blanda allt tillsammans & toppa med parmesan eller annan riven ost. Det funkar med det du bäst tycker om.

Barnen hade en varsin vän här & det var riktigt mysigt & dom hade aldrig smakat min Flan så på begäran gjorde jag en sånn & Roberto ville ha min chokladmousse så det vart två olika sorter till dessert. själv nöjde jag mig med isglassen Piggelin, det är min favorit just nu så jag nöjer mig med den :-) efter Let’s Dance så spelade vi yatzy & sen avslutade vi kvällen med att se på en tecknad film, det var en mycket skön & mysig fredagskväll.
Idag lördag så har jag enbart städat städat & städat & barnen har umgåtts med sina vänner :-) bra fördelning där inte sant?! Hahaha jag skämtar bara jag tycker faktiskt det är skönt att städa själv för det mesta för då blir det som man vill 😉 & jag får så mycket hjälp av alla barnen & Roberto till vardags så städningen är verkligen inte ett problem i vårat hushåll, utan det funkar utmärkt & jag tycker att barnen är duktiga på att hålla iordning. Självklart finns det stunder då jag tycker dom kunde hålla bättre ordning på saker & ting. Men till 99% så är dom riktigt ordningsamma allihopa & det är jag väldigt glad & tacksam för. Framför allt för deras egen skull, när dom blir äldre & får egna hem att ta hand om i framtiden 😉
Nu har Roberto precis kommit hem från jobbet så han & jag ska åka till våra mammors gravar & göra lite fint där, sedan ska jag reklamera två olika hushållsapparater som inte fungerar som dom ska. Sen hem & laga middag, fixa Robertos fotbad & massage ~ Han kommer bli sååååå glad :-) & själv ska jag ta mig ett hett skönt bubbelbad, sedan slänga mig i soffan & se på nån film & avslutningsvis lägga mig i vår renbäddade säng & sova riktigt gott, mmm jag längtar redan 😉

Hoppas du själv får en fortsatt skön, trevlig eller rolig lördagskväll, kanske ska du ut & dansa?!
Berätta gärna vad just DU gillar att göra på helgerna. Jag skulle tycka det var jätteroligt att höra lite om vad du gillar att göra :-) så dela gärna med dig.

Ha en riktigt bra lördag hur som helst, lev väl, var rädd om dig.
Och glöm aldrig bort att du är värdefull. Ge & dela med dig till andra, det du själv vill ha i retur.

Ett vettigt & mycket sant ordspråk som jag gillar är.
Behandla andra, så som du själv vill bli behandlad & Det du ger, får du oftast i retur ~ Kan vara tänkvärt till ni få som gillar att sprida elakheter <3 <3 <3
Jag faller inte i några gropar, för att jag gräver inga till någon annan heller :-) KÄRLEK ~ VÄRME ~ OMTANKE ~ RESPEKT ~ Anna.

Här kommer avslutningsvis några bilder…

20130413-171658.jpg

20130413-171727.jpg

20130413-171739.jpg

20130413-171748.jpg

Toppa moussen med finriven ljus & vit choklad, dessa små söta skålarna är ett fint minne från Japan, jag köpte med mig en del fina saker därifrån :-)

20130413-171934.jpg
Vanessa & hennes vänner hjälpte till i köket ~ tack tjejer.

20130413-172125.jpg
Ta nu väl hand om dig & om du är lite som jag – att du tror på att vända andra kinden till?! Så kan jag säga att då har vi nått gemensamt.
Det kommer alltid att finnas nån som sviker dig eller gillar att prata strunt. Det är inget som når mig längre & det strunt jag själv gjort eller någon gång sagt ~ står jag för!!! Rätt eller fel!?!? Det kan man alltid diskutera. Men jag är inte falsk i alla fall & jag gömmer mig inte under nått taget namn, bakom en påhittad mail för att sitta & sprida ren dynga om någon. Tänk vad innehållsfattigt liv man måste ha om man har tid att slösa bort på sådan dynga.
Och dom som hugger en värst i ryggen är skrämmande ofta någon som man låtit komma en allra närmast in på livet. Men korthuset faller förr eller senare & 1+1=2 5×5=25 och så vidare…
Och en täckmantel eller ett påhittat namn är inte alltid så smart som personen tror :-)

Jag älskar min familj & mina vänner för deras rakryggade attityd & inställning till mig & allt som händer i livet på gott & ont, i glädje & i sorg.
Och de senaste valen jag tillsammans med min familj & vänner har gjort, har visat sig vara helt rätt & jag är gladare än på mycket länge. Kan du känna igen dig i nått av ovanstående?
Tycker det är väldigt intressant att höra om hur du resonerar i ämnet jag berör här, så dela gärna med dig!!! Det vet jag att många med mig skulle uppskatta att få höra.
Ensam kan vara stark, absolut. Men tillsammans är vi ännu starkare <3

STOR KRAM Anna.

20130413-174458.jpg
Te quiero para siempre mi amor con toda mi alma ~ Tack för 15 underbara år. ( Vi firar 15år tillsammans den 21a april 😉 tjoohooo!

blogstats trackingpixel

8 reaktion på “Skönt med helg igen.

 1. Åh, det ser lika gott och mysigt ut som alltid! Mums! :-) Så glad jag blir när jag läser att lilla Tiger är hemma. Jag är säker på att han får all den ömhet, vård och kärlek han behöver för att bli frisk och stark igen. <3

  Jag är absolut inte någon "Partypingla", så mina helger är ganska lugna men trevliga. Jag tycker att det är härligt att var ute i naturen, ta båten till någon av öarna (bor i Oslo). Möta vänner inne i stan för att äta god lunch eller dricka kaffe. Sitta i en park och läsa en god bok. Gå på Farmer´s Markets, handla goda delikatesser och laga en smarrig middag. Gå på konserter eller se en bra film. Det är livet när det är som bäst 😉 .

  Du gör rätt som inte ödslar tid och energi på personer som är elaka och avundsjuka. De är inte värd någon uppmärksamhet… Du har din fina familj som ger dig kraft att inte bry dig om dumma kommentarer – det är en gåva i livet!! Hoppas du får en fin helg! Kram, Karin S.

 2. Det låter som att du har blivit väldigt sviken av personer du litat på. Måste kännas otroligt ont ända in i hjärtat. :( Men skönt att du finner styrka i familj och riktiga vänner. Jag är som dig. Min familj går före allt och är dom man lutar sig mot när det blåser hårt. Är så glad över min make, våra barn och vårt älskade barnbarn. :) <3 Har varit gifta i 24 härliga år.

 3. Vad är flan för något egentligen? Smaskens med två efterrätter, tror jag ska överraska familjen med något gott efter maten. Fast att det är måndag och allt :)

 4. Anna! Nu blir det Svensklektion. Vart syftas på riktning och har inget att göra med var/blev.
  Vart är burken?
  Vart är du?
  Blev maten god?
  Var morfar med i bilen?
  Fattar du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>