Anna’s enkla Kycklingpaella !

Hej vad roligt att så många velat ha receptet på paellan jag gjorde för en tid sedan.
Till och börja med så så gjorde jag den här enkla paellan med bara kyckling & lite grönsaker för att min älskade man Roberto är allergisk mot skaldjur. Tycker han ska ha rätt att njuta av det goda paellariset fast han inte tål skaldjur.
Så här kommer receptet.

~ KycklingPaella a la Anna ~

Gul lök
Grön paprika
Röd paprika
Tomater
Vitlök
Majs
Krossade tomater
Gröna ärtor
Kyckling & då kan du ta vilka delar du vill ~ Bröst, lår, klubbor, vingar eller blanda lite som du vill :-)
Jag tog den här gången bara bröstet & skar dom i rätt stora bitar.
Paellaris – jag rekommenderar riset på bilden eller Avorio riset från Risenta
Hönsbuljong
Olivolja
Citron

Saffran eller colorit som bara ger den gula fina färgen.
Fräs löken & den gröna paprikan i olivolja, tillsätt sedan kycklingen salta & peppra & pressa i vitlöken. Stek tills kycklingen fått fin lätt gyllenbrun färg.
Tillsätt riset & sedan buljongen, ta hälften till att börja med och tillsätt sedan buljongen lite efter som. Tillsätt alla övriga ingredienser & låt paellan puttra på svag värme med folie över. Dekorera med citronklyftor & sen är det bara att njuta av en enkel & fantastiskt god paella.

Jag lovar att lägga upp receptet på min skaldjurspaella med, men det är det som är så underbart med paella att man kan göra den på så många olika härliga sätt & man kan tillsätta i princip vad man vill. Våga experimentera & gör på ditt eget sätt med ~ Lycka till

20130508-123400.jpg

20130508-123423.jpg

20130508-123434.jpg

20130508-123448.jpg

20130508-123655.jpg

20130508-123712.jpg

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>