Vila i frid 💗

IgĂ„r var jag pĂ„ galapremiĂ€ren utav Dumma mej 2 dĂ€r jag Ă€r med & dubbar en karaktĂ€r 😉 Det var som vanligt dĂ„ det Ă€r ett PetrĂ© Event vĂ€ldigt fint ordnat & Vanessa & Antonio fick ha med sig en varsin kompis eftersom Roberto & Felicia jobbade.
Filmen var jĂ€ttebra, men direkt nĂ€r den var slut & vi skulle till efterfesten för filmen. SĂ„ ringde min syster Susanne & storgrĂ€t. Det var hennes Ă€lskade lilla hund som mĂ„dde jĂ€ttedĂ„ligt & eftersom hon var drĂ€ktig med en ny kull valpar sĂ„ var Susanne jĂ€tteorolig & hade ingen som kunde köra henne till djursjukhuset ~ SĂ„ min kollega Peter var snĂ€ll & tog hand om barnen sĂ„ att dom fick gĂ„ pĂ„ efterfesten & sĂ„ ringde jag Roberto, som Ă„kte direkt till Birka i Slussen & mötte upp barnen & var dĂ€r med dom. Under tiden sĂ„ hĂ€mtade jag min syster & hennes ena dotter Daniella med lilla Isa som verkligen inte mĂ„dde bra. Det var hjĂ€rtskĂ€rande att se 😔
NĂ€r vi kom till djursjukhuset sĂ„ var det fina Åsa Karlsson en god bekant till mig som var veterinĂ€ren som jobbade & dom tog snabbt hand om Isa & dom kunde genom ultraljud se att hon var gravid PRECIS SOM VI REDAN VISSTE! men genom ultraljudet fick vi nu veta att det var 6st valpar 💗💜💗💜💗💜💗💜💗DessvĂ€rre sĂ„ höll Isa pĂ„ att krascha totalt!!! Det visade sig att hon hade fĂ„tt diabetes, hon hade blödande magsĂ„r & hela buken var full av blod & pĂ„ det sĂ„ hade hon under natten skadat sitt öga pĂ„ nĂ„tt vis man sitter ju inte VAKEN HELA natten & ser precis allt en hund gör. SĂ„ pĂ„ nĂ„got sĂ€tt skadade hon som sagt var sitt öga & pĂ„ mindre Ă€n ETT DYGN SÅ VART HON BLIND pĂ„ det ögat & prognosen var att ögat mĂ„ste amputeras đŸ˜ȘđŸ˜ȘđŸ˜Ș Vi alla vart otroligt chockade över alla dom svĂ„ra diagnoserna & Isa led & mĂ„dde riktigt riktigt dĂ„ligt. Hon fick snabbt dropp & socker som ”hjĂ€lpte” lite för stunden. Och veterinĂ€rerna diskuterade hennes status & hennes chanser att överleva & Ă€ven valparnas chanser. Efter nĂ„n timma sĂ„ fattade min syster det mycket svĂ„ra & hjĂ€rtskĂ€rande beslutet, att lĂ„ta sin Ă€lskade lilla familjemedlem att fĂ„ slippa lida mer…
Vi diskuterade ALLA möjligheter & valparnas chanser att eventuellt överleva utan sin mamma?! Men eftersom valparna inte var fullgĂ„ngna – sĂ„ sa veterinĂ€ren & hennes kollegor att chanserna för att valparna skulle överleva utan sin mamma var mini minimala đŸ˜Ș och det var mycket mycket svĂ„rt att höra. nĂ€r det kommer till valpar sĂ„ MÅSTE dom vara FULLGÅNGNA annars klarar dom sig INTE. Och för att inte Isa skulle lida i onödan med ett kejsarsnitt & plocka ut valpar som med STÖRSTA SANNOLIKHETER inte skulle överleva. SĂ„ bestĂ€mde sig min syster för att lĂ„ta Isa fĂ„ somna in smĂ€rtfritt & likasĂ„ valparna. MÅNGA hade nog tĂ€nkt pengar pengar pengar med valparna & gjort ett försök att fĂ„ dom att överleva för att sedan kunna sĂ€lja dom & tjĂ€na pengar!!! Men DET ville min syster absolut inte! För henne var det enda hon tĂ€nkte pĂ„ var att Isa inte skulle LIDA mer!!! Min syster Ă€r en FANTASTISK hundĂ€gare & hon har ALLTID sett till sina hundar & valpars bĂ€sta!!!!! Men dessa tillstĂ„nd insjuknade Isa i AKUT!!!! Att hon vĂ€ntade valpar VISSTE hon men inte att det var 6st & dom andra tillstĂ„nden insjuknade hon i pĂ„ mindre Ă€n ETT DYGN!!! Det har inget att göra med att hon skulle vara en dĂ„lig hundĂ€gare! Heeeeelt otroligt att det finns dumhuvuden som lĂ€ser den hĂ€r bloggen men UPPENBARLIGEN inte förstĂ„r vad jag skriver!?!? Helt Ă€rligt vill jag att personer som DU ” Daniela” ger f…n i att lĂ€mna idiotiska inkompetenta kommentarer!!! HĂ„ll dig till nĂ„n annans blogg dĂ„ istĂ€llet!!!! Hur vĂ„gar du ens vara sĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„ otrevlig & spydig nĂ€r du inte kĂ€nner min familj eller mig?!?! Du behöver INTE svara! Ville bara sĂ€ga att du verkar vara sjuk pĂ„ nĂ„tt sĂ€tt! Och jag betackar mig för att ha lĂ€sare som dig hĂ€r. DĂ„ skriver jag hellre enbart för mig sjĂ€lv!!! MĂ„tte aldrig nĂ„gon mĂ€nniska eller nĂ„tt djur insjukna AKUT & dödligt i din nĂ€rhet & att ingen hoppar pĂ„ dig för att DU INTE SÅG eller MÄRKTE nĂ„tt nĂ€r du ligger i din sĂ€ng & sover!!!!! Usch sĂ€ger jag!

Jag var tvungen att Äka till Slussen & hÀmta Roberto & barnen & köra dom hem & för festen var slut för dom & dom stod i Slussen & vÀntade. men jag lÀmnade dom hemma & samtidigt sÄ plockade jag upp Felicia & sedan skyndade vi oss direkt till djursjukhuset igen.
Och dĂ€r plockade vi upp min syster & systerdotter med Isas kvarlevor i en liten fin djurkista. Eftersom Susanne’s svĂ€rförĂ€ldrar har en stor fantastiskt vacker sjötomt dĂ€r dom bor. SĂ„ fĂ„r man ju begrava sitt djur pĂ„ den egna marken & det kĂ€ndes vĂ€ldigt vĂ€rdigt & fint att lĂ„ta Isa’s kvarlevor fĂ„ en vĂ€rdig & fin sista vila. VeterinĂ€ren & alla duktiga sköterskor pĂ„ djursjukhuset sa att min syster hade fattat det absolut RÄTTA & VÄRDIGASTE sĂ€ttet för Isa’s skull, med tanke pĂ„ att hon insjuknade sĂ„ pass svĂ„rt & sĂ„ akut som hon gjorde. Och dom sa Ă€ven att det inte ens var sĂ€kert att Isa hade överlevt alla plĂ„gsamma ingrepp & att man förmodligen skulle ha utsatt henne för onödigt mycket lidande, för att sedan förmodligen mista henne Ă€ndĂ„.
Men fy sĂ„ ledsna vi ALLA Ă€r & saknaden Ă€r enorm. Hon har ju funnits i min systers Ă€go i 7Ă„r & man Ă€lskar ju dom smĂ„ liven precis som sina barn 🍃đŸŒș🍃🌾🍃đŸŒș

20130617-234655.jpg
Lilla fina Isa 💗

20130617-234742.jpg

20130617-234801.jpg
Lilla hjÀrtat led nÄgot sÄ fruktansvÀrt & det var bland det vÀrsta vi har varit med om ~ det Àr verkligen obeskrivligt tufft nÀr man förstÄr att det inte finns mycket att göra för att rÀdda ett djurs liv & sorgen Àr mycket stor.

20130617-235715.jpg
Vila i frid Ă€lskade lilla Isa ~ min syster & hennes flickor har ju sin andra hund kvar, lillkillen Disel. Vi hoppas det inte blir allt för tufft för honom att helt plötsligt ha blivit ensam nu. Isa var ju Ă€ven hans Ă€lskling & det var han som var pappan till Isa’s valpar. BĂ„de tidigare kullar & denna, sĂ„ det hela Ă€r mycket tungt – men man fĂ„r ta det dag för dag & trösta sig med att hon inte lider mer.

Jag & Felicia stannade ett par timmar pÄ kvÀllen & jag lagade lite mat till alla sÄ att vi fick i oss lite energi efter allt jobbigt. Det vart en vÀldigt jobbig natt med konstiga drömmar & vÀldigt lite sömn.

Lev vĂ€l & ta hand om ALLA dina nĂ€ra & kĂ€ra – mĂ€nniskor & djur.
Man vet aldrig vad som hÀnder & livet förÀndras ibland pÄ bara en kort stund. Vi trodde aldrig att vi skulle förlora Isa pÄ detta tragiska & snabba sÀtt.

MÄnga varma kramar ~ Anna & du, glöm aldrig bort hur vÀrdefull du Àr för en annan mÀnniska.

Ps. Jag hoppas verkligen att man FÖRSTÅR precis hur svĂ„rt detta var & Ă€r för min syster & hennes döttrar & Ă€ven för oss övriga familjemedlemmar ?! SĂ„ elaka kommentarer undanbedes. Var vĂ€nlig & respektera att vi ALLA HAR SORG efter en liten underbar hund, som har skĂ€nkt sĂ„Ă„Ă„ mycket glĂ€dje & kĂ€rlek till oss alla. Men framför allt för min syster Susanne & hennes flickor Melissa & Daniella. Ds.

blogstats trackingpixel

9 reaktion pĂ„ “Vila i frid 💗

 1. Oh, vad sorgligt, jag nÀstan grÀt nÀr jag lÀste, för jag vet precis vad ni gÄr igenom. Och det Àr fruktansvÀrt jobbigt, man fattar ju inte hur mycket djur betyder för en förrÀn det hÀnder dom nÄgot. Och man Àr ju aldrig beredd, tar dom för givna hela tiden. Jag hoppas ni kan sörja och gÄ vidare, och ta hand om varandra. MÄ sÄ gott ni kan, varma kramar// Lena

 2. Det var verkligen sorgligt. Jag förstÄr att ni alla Àr ledsna. Hoppas att hon fÄr ha det bra uppe i hundhimlen <3

 3. Oj vad jag grÀt nÀr jag lÀste detta. Vet precis vad ni gÄr igenom eftersom jag haft bÄde hundar och katter som jag varit tvungen att göra samma sak med. De tar sÄÄÄÄ stor plats i ens hjÀrta de smÄ liven och dÀrför blir de sÄ otroligt saknade nÀr de försvinner. Vad skönt att hon hade en plats dÀr hon kunde begrava henne sÄ de/ni har en plats att gÄ till.
  Vad bra för henne att du hittade nÄgon som kunde hjÀlpa dina barn sÄ du snabbt kunde komma till hennes hjÀlp.
  MÄnga kramar Eva frÄn Kumla

 4. KÀra Anna! Det var fint skrivet av dig och jag Àr sÄ ledsen för era skull och förstÄr vad ni gÄr igenom, jag förlorade mina 2 Àlskade kattungar och dom levde men var mycket svÄrt skadad att jag lÀt dom slippa lida och pratade med veterinÀren och det var det hemskaste beslut jag gjort men jag gjorde för katters bÀsta jag och min son och min bror grÀt och grÀt djur Àr lika som mÀnniskor, du fÄr hÀlsa och krama din syster frÄn mig, vila i frid lilla isa och valparna, ni har gjort rÀtt beslut nÀr jag lÀste det du skrivit började jag grÄta :-( Massor kramar frÄn mig Malin ( Det Àr jag som vi brukar ha kontakt )

 5. Hej Anna!
  Jag hoppas att ni har fÄtt lite frid i hjÀrtat och har fÄtt chans att sörja ifred. Vill egentligen bara önska er en mysig midsommar och tacka dig för en underbar blogg som jag deltar i med liv och lust och stor glÀdje!! MÄ sÄ gott och var rÀdd om varandra.

 6. Jag tror att de har det underbart i ”hundhimlen”, blir pigga och glada igen och alla leker pĂ„ stora vackra Ă€ngar, sĂ„ mĂ„ste det vara. Saknaden efter ett Ă€lskat husdjur Ă€r enorm, den lĂ€gger sig men man glömmer aldrig. Jag vet…………..det blir SÅ tomt och sĂ„ fĂ„r man dĂ„ligt samvete fastĂ€n man gjort det bĂ€sta för djuret. Kram och lĂ„t sorgen lĂ€gga sig i lugn och ro. ni kunde inte ha gjort mer………

 7. Hej Anna!!

  De va mycket fint skrivit av dig, kom tĂ„rar nĂ€r man lĂ€ste och sĂ„g bilderna… Fint att ni ha en fin plats till henne dĂ€r hon fĂ„r vila i frid.. Ha de sĂ„ bra och sköt om er

  Kram / Sara

 8. Men snÀlla nÄn vad jag grÀt nÀr jag lÀste detta.. minste min schÀfer för snart 3 Är sedan efter en tids sjukdom, vi gjorde allt som stod i vÄran makt men hon vart inte bÀttre.. :( Det Àr bara sÄ egoistiskt att ens fortsÀtta dÄ nÀr hunden inte mÄr bra, sÄ vÄrat beslut tillsammans med veterinÀren var att ta bort henne. Hon fick iaf 10 underbara Är <3 <3 Men gud vad hon Àr saknad, det blir en tomhet som inte gÄr att beskriva, ingen som kommer och möter en vid dörren med sin viftande svans.. ingen som springer efter en vart man Àn gÄr.. sorgen och saknaden vart för stor, sÄ efter bara 3 dagar hÀmtade vi hem en ny schÀfer, hon ersÀtter inte den vi hade innan men det lindrar vÄrat sorgearbete och har henne att fokusera pÄ. Bella har nu varit hos oss sedan september 2010 <3
  Kram Annika

 9. Oj tĂ„rarna kom nĂ€r man lĂ€ser detta…. det Ă€r sĂ„ jobbigt att förlora ett djur. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Följande HTML-taggar och attribut Àr tillÄtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>