Vila i frid 💗

Igår var jag på galapremiären utav Dumma mej 2 där jag är med & dubbar en karaktär 😉 Det var som vanligt då det är ett Petré Event väldigt fint ordnat & Vanessa & Antonio fick ha med sig en varsin kompis eftersom Roberto & Felicia jobbade.
Filmen var jättebra, men direkt när den var slut & vi skulle till efterfesten för filmen. Så ringde min syster Susanne & storgrät. Det var hennes älskade lilla hund som mådde jättedåligt & eftersom hon var dräktig med en ny kull valpar så var Susanne jätteorolig & hade ingen som kunde köra henne till djursjukhuset ~ Så min kollega Peter var snäll & tog hand om barnen så att dom fick gå på efterfesten & så ringde jag Roberto, som åkte direkt till Birka i Slussen & mötte upp barnen & var där med dom. Under tiden så hämtade jag min syster & hennes ena dotter Daniella med lilla Isa som verkligen inte mådde bra. Det var hjärtskärande att se 😔
När vi kom till djursjukhuset så var det fina Åsa Karlsson en god bekant till mig som var veterinären som jobbade & dom tog snabbt hand om Isa & dom kunde genom ultraljud se att hon var gravid PRECIS SOM VI REDAN VISSTE! men genom ultraljudet fick vi nu veta att det var 6st valpar 💗💜💗💜💗💜💗💜💗Dessvärre så höll Isa på att krascha totalt!!! Det visade sig att hon hade fått diabetes, hon hade blödande magsår & hela buken var full av blod & på det så hade hon under natten skadat sitt öga på nått vis man sitter ju inte VAKEN HELA natten & ser precis allt en hund gör. Så på något sätt skadade hon som sagt var sitt öga & på mindre än ETT DYGN SÅ VART HON BLIND på det ögat & prognosen var att ögat måste amputeras 😪😪😪 Vi alla vart otroligt chockade över alla dom svåra diagnoserna & Isa led & mådde riktigt riktigt dåligt. Hon fick snabbt dropp & socker som ”hjälpte” lite för stunden. Och veterinärerna diskuterade hennes status & hennes chanser att överleva & även valparnas chanser. Efter nån timma så fattade min syster det mycket svåra & hjärtskärande beslutet, att låta sin älskade lilla familjemedlem att få slippa lida mer…
Vi diskuterade ALLA möjligheter & valparnas chanser att eventuellt överleva utan sin mamma?! Men eftersom valparna inte var fullgångna – så sa veterinären & hennes kollegor att chanserna för att valparna skulle överleva utan sin mamma var mini minimala 😪 och det var mycket mycket svårt att höra. när det kommer till valpar så MÅSTE dom vara FULLGÅNGNA annars klarar dom sig INTE. Och för att inte Isa skulle lida i onödan med ett kejsarsnitt & plocka ut valpar som med STÖRSTA SANNOLIKHETER inte skulle överleva. Så bestämde sig min syster för att låta Isa få somna in smärtfritt & likaså valparna. MÅNGA hade nog tänkt pengar pengar pengar med valparna & gjort ett försök att få dom att överleva för att sedan kunna sälja dom & tjäna pengar!!! Men DET ville min syster absolut inte! För henne var det enda hon tänkte på var att Isa inte skulle LIDA mer!!! Min syster är en FANTASTISK hundägare & hon har ALLTID sett till sina hundar & valpars bästa!!!!! Men dessa tillstånd insjuknade Isa i AKUT!!!! Att hon väntade valpar VISSTE hon men inte att det var 6st & dom andra tillstånden insjuknade hon i på mindre än ETT DYGN!!! Det har inget att göra med att hon skulle vara en dålig hundägare! Heeeeelt otroligt att det finns dumhuvuden som läser den här bloggen men UPPENBARLIGEN inte förstår vad jag skriver!?!? Helt ärligt vill jag att personer som DU ” Daniela” ger f…n i att lämna idiotiska inkompetenta kommentarer!!! Håll dig till nån annans blogg då istället!!!! Hur vågar du ens vara sååååå otrevlig & spydig när du inte känner min familj eller mig?!?! Du behöver INTE svara! Ville bara säga att du verkar vara sjuk på nått sätt! Och jag betackar mig för att ha läsare som dig här. Då skriver jag hellre enbart för mig själv!!! Måtte aldrig någon människa eller nått djur insjukna AKUT & dödligt i din närhet & att ingen hoppar på dig för att DU INTE SÅG eller MÄRKTE nått när du ligger i din säng & sover!!!!! Usch säger jag!

Jag var tvungen att åka till Slussen & hämta Roberto & barnen & köra dom hem & för festen var slut för dom & dom stod i Slussen & väntade. men jag lämnade dom hemma & samtidigt så plockade jag upp Felicia & sedan skyndade vi oss direkt till djursjukhuset igen.
Och där plockade vi upp min syster & systerdotter med Isas kvarlevor i en liten fin djurkista. Eftersom Susanne’s svärföräldrar har en stor fantastiskt vacker sjötomt där dom bor. Så får man ju begrava sitt djur på den egna marken & det kändes väldigt värdigt & fint att låta Isa’s kvarlevor få en värdig & fin sista vila. Veterinären & alla duktiga sköterskor på djursjukhuset sa att min syster hade fattat det absolut RÄTTA & VÄRDIGASTE sättet för Isa’s skull, med tanke på att hon insjuknade så pass svårt & så akut som hon gjorde. Och dom sa även att det inte ens var säkert att Isa hade överlevt alla plågsamma ingrepp & att man förmodligen skulle ha utsatt henne för onödigt mycket lidande, för att sedan förmodligen mista henne ändå.
Men fy så ledsna vi ALLA är & saknaden är enorm. Hon har ju funnits i min systers ägo i 7år & man älskar ju dom små liven precis som sina barn 🍃🌺🍃🌸🍃🌺

20130617-234655.jpg
Lilla fina Isa 💗

20130617-234742.jpg

20130617-234801.jpg
Lilla hjärtat led något så fruktansvärt & det var bland det värsta vi har varit med om ~ det är verkligen obeskrivligt tufft när man förstår att det inte finns mycket att göra för att rädda ett djurs liv & sorgen är mycket stor.

20130617-235715.jpg
Vila i frid älskade lilla Isa ~ min syster & hennes flickor har ju sin andra hund kvar, lillkillen Disel. Vi hoppas det inte blir allt för tufft för honom att helt plötsligt ha blivit ensam nu. Isa var ju även hans älskling & det var han som var pappan till Isa’s valpar. Både tidigare kullar & denna, så det hela är mycket tungt – men man får ta det dag för dag & trösta sig med att hon inte lider mer.

Jag & Felicia stannade ett par timmar på kvällen & jag lagade lite mat till alla så att vi fick i oss lite energi efter allt jobbigt. Det vart en väldigt jobbig natt med konstiga drömmar & väldigt lite sömn.

Lev väl & ta hand om ALLA dina nära & kära – människor & djur.
Man vet aldrig vad som händer & livet förändras ibland på bara en kort stund. Vi trodde aldrig att vi skulle förlora Isa på detta tragiska & snabba sätt.

Många varma kramar ~ Anna & du, glöm aldrig bort hur värdefull du är för en annan människa.

Ps. Jag hoppas verkligen att man FÖRSTÅR precis hur svårt detta var & är för min syster & hennes döttrar & även för oss övriga familjemedlemmar ?! Så elaka kommentarer undanbedes. Var vänlig & respektera att vi ALLA HAR SORG efter en liten underbar hund, som har skänkt sååå mycket glädje & kärlek till oss alla. Men framför allt för min syster Susanne & hennes flickor Melissa & Daniella. Ds.

blogstats trackingpixel

9 reaktion på “Vila i frid 💗

 1. Oh, vad sorgligt, jag nästan grät när jag läste, för jag vet precis vad ni går igenom. Och det är fruktansvärt jobbigt, man fattar ju inte hur mycket djur betyder för en förrän det händer dom något. Och man är ju aldrig beredd, tar dom för givna hela tiden. Jag hoppas ni kan sörja och gå vidare, och ta hand om varandra. Må så gott ni kan, varma kramar// Lena

 2. Det var verkligen sorgligt. Jag förstår att ni alla är ledsna. Hoppas att hon får ha det bra uppe i hundhimlen <3

 3. Oj vad jag grät när jag läste detta. Vet precis vad ni går igenom eftersom jag haft både hundar och katter som jag varit tvungen att göra samma sak med. De tar såååå stor plats i ens hjärta de små liven och därför blir de så otroligt saknade när de försvinner. Vad skönt att hon hade en plats där hon kunde begrava henne så de/ni har en plats att gå till.
  Vad bra för henne att du hittade någon som kunde hjälpa dina barn så du snabbt kunde komma till hennes hjälp.
  Många kramar Eva från Kumla

 4. Kära Anna! Det var fint skrivet av dig och jag är så ledsen för era skull och förstår vad ni går igenom, jag förlorade mina 2 älskade kattungar och dom levde men var mycket svårt skadad att jag lät dom slippa lida och pratade med veterinären och det var det hemskaste beslut jag gjort men jag gjorde för katters bästa jag och min son och min bror grät och grät djur är lika som människor, du får hälsa och krama din syster från mig, vila i frid lilla isa och valparna, ni har gjort rätt beslut när jag läste det du skrivit började jag gråta :-( Massor kramar från mig Malin ( Det är jag som vi brukar ha kontakt )

 5. Hej Anna!
  Jag hoppas att ni har fått lite frid i hjärtat och har fått chans att sörja ifred. Vill egentligen bara önska er en mysig midsommar och tacka dig för en underbar blogg som jag deltar i med liv och lust och stor glädje!! Må så gott och var rädd om varandra.

 6. Jag tror att de har det underbart i ”hundhimlen”, blir pigga och glada igen och alla leker på stora vackra ängar, så måste det vara. Saknaden efter ett älskat husdjur är enorm, den lägger sig men man glömmer aldrig. Jag vet…………..det blir SÅ tomt och så får man dåligt samvete fastän man gjort det bästa för djuret. Kram och låt sorgen lägga sig i lugn och ro. ni kunde inte ha gjort mer………

 7. Hej Anna!!

  De va mycket fint skrivit av dig, kom tårar när man läste och såg bilderna… Fint att ni ha en fin plats till henne där hon får vila i frid.. Ha de så bra och sköt om er

  Kram / Sara

 8. Men snälla nån vad jag grät när jag läste detta.. minste min schäfer för snart 3 år sedan efter en tids sjukdom, vi gjorde allt som stod i våran makt men hon vart inte bättre.. :( Det är bara så egoistiskt att ens fortsätta då när hunden inte mår bra, så vårat beslut tillsammans med veterinären var att ta bort henne. Hon fick iaf 10 underbara år <3 <3 Men gud vad hon är saknad, det blir en tomhet som inte går att beskriva, ingen som kommer och möter en vid dörren med sin viftande svans.. ingen som springer efter en vart man än går.. sorgen och saknaden vart för stor, så efter bara 3 dagar hämtade vi hem en ny schäfer, hon ersätter inte den vi hade innan men det lindrar vårat sorgearbete och har henne att fokusera på. Bella har nu varit hos oss sedan september 2010 <3
  Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>